3 tips för strålande vinterhud

Få en strålande vinterhud med HTH

Under vintern ser vi ofta stor skillnad på vår hud. Kall luft och vind, kombinerat med torrt inomhusklimat gör att många upplever huden som grå och torr. Då är det extra viktigt att anpassa hudvården så att man hjälper huden genom vinterhalvåret! Nedan följer tips som hjälper dig få strålande vinterhud.

Vintern påverkar huden

En hud som är i obalans kan få torra fläckar och områden som kliar och är röda. Benämningen vinterhudklåda heter klimatisk dermatit på fackspråk. Om du i tillägg har hudåkomman rosacea, upplever du troligtvis att huden också kan flagna när den utsätts för både kyla och torr luft.

1. Förebygg med hudvård som skyddar och återfuktar

Att få en strålande hud under vintern är inte alls omöjligt, men man kan behöva anpassa sin rutin till årstiden. Börja med milda rengöringsprodukter för torr eller känslig hud. Rengör morgon och kväll. Experterna rekommenderar en mild, krämbaserad rengöring, med rengöringsvatten utan alkohol som inte torkar ut huden.

Under vinterhalvåret ska du först och främst tänka fukt och skydd! Det är bra att använda en kräm som har lite extra skydd i form av hudens egna fuktighetsgivande ingredienser som karbamid som ger en naturlig balans. Vitamin E upprätthåller också en frisk hud.

Beta Glucan främjar cellförnyelsen och förbättrar hudens elasticitet. Detta bidrar till att normalisera hudens skyddsbarriär.

2. Duscha inte ofta och länge

Under den kalla årstiden är det lätt att man väljer långa och varma duschar. Men vinterduschar bör vara kortare och lite kallare. Detta för att varmt vatten stjäl fukt från kroppen.

Använd duschgel som ger rikligt med fuktighet. Var uppmärksam på att t.ex. armar och ben inte behöver lika mycket tvål. Undvik parfymerade tvålar som verkar uttorkande på huden.

Efter duschen är det viktigt att smörja in sig med en rik och mild kräm som snabbt absorberas av huden, så att du kan klä på dig snabbt utan att krämen kletar och fastnar på kläderna. Smörj dig gärna två gånger om dagen, speciellt på torra partier – t.ex. på benen och armarna.

3. Tänk även lite extra på händerna

Huden på händerna är nästan lika tunn som huden i ansiktet, och påverkas lika mycket av den enorma övergången från utomhuskyla till uppvärmd inomhusmiljö. Det är lätt att glömma att händerna är lika utsatta för kylan som ansiktet när du är utomhus.

Det är enkelt att hindra att händerna spricker upp gång på gång. Använd en näringsrik kräm på händerna och applicera den i god tid före du går ut, så att den hinner absorberas helt.

Ett extra tips: Välj en kräm som är lätt att ha med sig i väskan.