HTH är skonsamt för hud och miljö

I samhället blir hållbarhet en allt viktigare fråga. Detta gäller även för oss. Vi tror att alla kan göra något för miljön, och du som konsument ska känna att även de små val du gör i vardagen kan göra stor skillnad. HTH har som mål att vara lika skonsam mot miljön som vi är mot huden.

HTH har under 2019 genomgått ett stort miljöarbete för att minimera vår miljöpåverkan. Våra produkter har fått en ny design. De flesta av produkterna från HTH är numera dessutom certifierat veganska och miljömärkta med Svanen. Många av förpackningarna är även gjorda av återvunnen plast.

Varje dag tänker vi på hur vi kan utveckla fler miljövänliga, hållbara och effektiva produkter inom hudvård. Vi vill att våra konsumenter ska känna att de gjort ett bra val både för sin hud och för miljön när de väljer våra produkter.

hth-himmel

Miljömärkning Svanen – vad innebär det?

Svanen är Nordens officiella miljömärke som drivs på uppdrag av regeringen utan vinstintresse. Deras syfte är att göra det lättare för företag att producera miljöanpassade produkter, och för konsumenter att hitta dem.

Svanen prioriterar att ta fram krav för de produktgrupper som har stor potential att minska sin miljöbelastning och de produkter som används i stor mängd och av många människor. Svanenmärkta produkter har genomgått tuffa kontroller och uppfyller hårda hållbarhetskrav, vilket bevisar att de är ett bra val för miljön.

 

Märkning Vegan Society

Alla produkter från hth är veganska, med en certifiering från Vegan Society. Vegan Society verkar som en ledstjärna för konsumenter som vill hitta veganska och etiskt ansvarstagande kvalitetsprodukter.

Denna märkning innebär att produkterna är helt fria från animaliska ingredienser, och varken slutprodukt eller individuella ingredienser har testats på djur.

hth-blommor

Förpackning i återvunnen plast

Varje år hamnar ungefär 13 miljoner ton skräp i haven. Det mesta av det är plast. HTH tycker att alla har ett ansvar och alla kan göra något för att minska plasten. Våra förpackningar är i olika utsträckning gjorda av återvunnen plast. Här har vårt arbete endast börjat och vi jobbar kontinuerligt med att utveckla miljöanpassade förpackningar.