Första hjälpen mot torr hud

hth-forsta-hjalpen-mot-torr-hud

Många upplever att huden kan bli stram och känslig när den utsätts för påfrestningar som kyla, vind och lägre luftfuktighet. En återfuktande hudkräm kan vara första hjälpen mot torr hud.

Temperaturskillnaden mellan inne och utetemperatur är belastande för huden. Detta är någonting som vi kan uppleva året runt, dock främst under vinterhalvåret. Då är det extra viktigt att använda en bra hudkräm som både skyddar huden och hindrar uttorkning.

Skydda din hud

Huden består av tre lager.

  • Epidermis
  • Dermis
  • Hypodermis

Överhuden – epidermis – är väldigt tunn och består i stort sett av ett skyddande lager av hudceller. Dermis (läderhuden) och hypodermis (underhuden) producerar olja, kollagen och elastin som ger huden stöd, elasticitet och glans.

Torr hud är genetiskt betingat och uppstår när du saknar fettämnen i hudens skyddsbarriär. Extra torr hud är väldigt obehagligt och kan flagna och klia. Har du torr hud behöver du en mild och näringsrik hudkräm.

Torr hud kan leda till känslig hud

Torr hud är förstadiet till känslig hud. Känslig hud uppstår när hudens skyddsbarriär försvagas. Då blir huden extra mottaglig för ämnen som irriterar den.

Känslig hud kan uppstå under hela livet, var som helst på kroppen.

Torr och känslig hud behöver fukt

Extra torr och känslig hud kräver en kräm som är speciellt utvecklad för att skydda och vårda huden. Särskilt i perioder där huden blir utsatt för extra påfrestningar, som temperaturväxlingar, väder och vind.

Du kan även titta efter särskilda ingredienser som vitamin E, karbamid och mjölksyra när du ska välja en hudkräm. Dessa ingredienser fungerar som första hjälpen vid torr hud.

Utvalda oljor som innehåller Vitamin E upprätthåller en frisk hud. Krämer med hudens egna fuktighetsbevarande ingredienser, som karbamid och mjölksyra, säkerställer en naturlig balans. Beta Glucan främjar cellförnyelse och förbättrar hudens elasticitet. Hudens barriärfunktion normaliseras och fukt i hudlagren bevaras.

Välj en hudkräm med en dokumenterad effekt

Välj en hudkräm som är kliniskt och dermatologiskt testad. En hudkräm som håller vad den lovar. Hudkrämen bör vara lätt att applicera och snabbabsorberande, så att huden alltid blir mjuk och genomfuktad.

HTH skin repair är en specialkräm som skyddar och vårdar huden, oavsett ålder. Krämen är dokumenterat mild, tillför huden fukt och normaliserar hudens skyddsbarriär.

Ta väl hand om din hud med HTH skin repair!