Våra viktigaste ingredienser

HTH baseras på en medicinsk upptäckt från 1960-talet, då man upptäckte att om man tillför ämnen som finns naturligt i huden så har detta en positiv effekt. Många av de viktigaste ingredienserna i HTHs produkter är hudegna fuktbindare, eller efterliknar dem. På så vis hjälper våra hudkrämer återfukta torr hud på ett naturligt och effektivt sätt.

hth_fuktgivande

Mjölksyra

Mjölksyra är en typ av Alfahydroxysyra (AHA). Det är en fuktbindare som finns naturligt i huden. På engelska heter det NMF (Natural Moisturising Factor). Mjölksyra används som en exfolierande ingrediens som har en positiv effekt på hudens elasticitet och cellförnyelse. Den bidrar även till att förbättra hudens förmåga att bevara fukt. Mjölksyra passar speciellt bra för torr hud.

Hudens naturliga PH-värde ligger på mellan 4,5-5, ytan är därmed något sur. En del hudproblem som torr hud, kan bero på en obalans i huden. Mjölksyra kan användas för att återställa hudens PH-balans.

 

Karbamid

Karbamid, eller urea som det även kallas, är en effektiv fuktbindare som återfinns naturligt i hudens yttersta lager (hornlagret). Karbamid bildas som en slutprodukt när kroppen bryter ned proteiner. Studier visar att karbamid är effektivt mot atopiskt eksem. Krämer som innehåller karbamid kan svida på torr hud. Detta är inte farligt. Svedan går över och man kan fortsätta att använda hudkrämen.

Torr hud beror ofta på brist på karbamid. Den normala halten av karbamid i huden ligger på ca 1,5 procent. HTHs produkter innehåller ofta en hög halt av karbamid, och fungerar effektivt mot torr hud.

 

Aloe Vera

Aloe vera är en ingrediens som är känd för sin lugnande effekt på huden. Den genomskinliga gelen i bladen anses vara fuktbevarande. Aloe vera kan lindra svullnad, irritation och obehag, exempelvis efter en dag i solen.

Betain

Betain är också ett ämne som finns naturligt i huden. Det är en vanlig ingrediens i hudvård och utvinns ur sockerbetor. Betain hjälper huden att binda fukt. Det förbättrar även hudens elasticitet. Dessutom stärker betain hudbarriären och skyddar mot irritation.

hth-blomma-ingredienser