Så tar du hand om torra händer

Person som smörjer in sina torra händer med hth hudkräm

Torr hud och torra händer någonting som de flesta av oss upplever då och då. Det finns många olika orsaker till att man får torra händer, exempelvis temperaturförändringar eller att man tvättar händerna ofta. Vi delar våra bästa tips om hur du bäst tar hand om torra händer så att de blir mjuka och lena igen.

Hur tar man hand om torra händer?

Medan vissa plågas av torra händer året runt, så upplever andra problem med torra händer under vissa perioder, speciellt under vinterhalvåret. Torrt inomhusklimat och kall inomhusluft, samt att man frekvent tvättar händerna kan ge torra händer. Om du vill ha mjuka händer kan du prova dessa tips:

1. Val av tvål för mjuka händer

Om du tvättar händerna ofta och får torra händer, betyder det inte att du bör tvätta händerna mindre. Med några enkla knep kan man göra tvätten lite mer skonsam för händerna. Istället för att tvätta med väldigt varmt vatten bör du tvätta med ljummet vatten. Använd även en mild tvål som innehåller återfuktande ingredienser som inte torkar ut huden.

2. Använd vantar för att skydda torra händer

För att skydda händerna under vinterhalvåret, använd vantar eller handskar. Det kan också vara värt att använda diskhandskar när du diskar eller städar för att skydda händerna.

Tips! Gör en handinpackning – Smörj händerna med en handkräm, olja eller fuktmask på kvällen och sätt på bomullshandskar eller plasthandskar för att se till att händerna verkligen tar upp fukten. Ha på handskarna i några timmar eller sov med det, så kommer du att vakna upp med mjuka händer!

3. Handkräm är räddningen för torra händer!

Att regelbundet smörja in händerna med en handkräm är viktigt om du vill ha mjuka och lena händer. Därför kan det vara bra att köpa med en extra handkräm som du kan ha i väskan, så att du alltid har en handkräm i närheten! Välj då en mild handkräm som innehåller återfuktande ingredienser som karbamid, eller lugnande ingredienser som havreolja.

4. Skrubba händerna

Ibland räcker inte alltid en handkräm för att slippa torr hud. Det kan även vara bra att regelbundet skrubba händerna för att få bort döda hudceller. På det sättet kan huden lättare absorbera handkrämen.

Tips! Gör din egen skrubb för händerna – Blanda lite socker och olivolja och massera händerna med blandningen. Vänta några minuter innan du sköljer av händerna och applicera sedan handkräm.

En bra hudkräm för torra händer

HTH erbjuder effektiva hudvårdsprodukter för torr hud. HTH Original Body Lotion är en hudkräm med karbamid som effektivt återfuktar torr hud. HTH Skin Repair är en intensivt återfuktande hudkräm som är perfekt att använda som handkräm till händerna. Den innehåller havreolja som lugnar irriterad hud, och hudkrämen har även en bra effekt på atopisk hud. Alla hudkrämer från HTH är dermatologiskt testade och veganska.