Historien om HTH

HTH bygger på en svensk medicinsk upptäckt som revolutionerade konsumentmarknaden inom hudvård. Sedan 1970-talet har vi hjälpt torr hud genom att erbjuda produkter som med naturliga ingredienser återfuktar huden. Lär dig mer om HTH och läs vår spännande historia!

hth-upptackten

Upptäckten

Dermatologen och professorn Gunnar Swanbeck vid Sahlgrenska sjukhuset samarbetade med Pharmacia under 1960-talet.

Swanbeck upptäckte att torr hud har brist på fuktgivande ämnen som finns naturligt i huden, bl a karbamid och mjölksyra.

Kombinationen av dessa ingredienser gav goda effekter i behandling av patienter med sjukdomsrelaterade torrhudsproblem. Upptäckten resulterade i flera produkter, där de första registrerades som läkemedel.

Lanseringen

HTH utvecklades som en mer kosmetisk produkt för att användas av ”vanliga” konsumenter med torr hud och 1970 lanserades HTH original lotion.

HTH revolutionerade konsumentmarknaden genom att den gör huden mjuk och smidig på naturens eget sätt och marknadsfördes länge under devisen ”tillför fukt – inte fett”.

hth-historia-ny

Hjälper torr hud

HTH använder fortfarande samma ämnen som huden själv producerar för att hålla sig mjuk och spänstig, så kallade NMF:er (Natural Moisturising Factors).

Namnet HTH står för ”hjälper torr hud” – vilket är precis vad den gör!

Hållbarhet och miljö

Under 2019 gjorde HTH ett stort hållbarhetsarbete för att se till att våra produkter är snälla både mot huden och mot miljön. Många produkter är numera Svanenmärkta och veganmärkta, och en del är gjorda på återvunnen plast.

hth_smiley-face