Så skyddar du bäst ditt barns hud

hth-skydda-ditt-barns-hud

Torr och irriterad hud kan drabba barnen. Hur skyddar man bäst sitt barns hud? I likhet med vuxna kan barnens hud reagera med torrhet och irritation när den blir utsatt för yttre påverkan som väder, vind och torrt inomhusklimat, eller för starka hudprodukter.

Det är viktigt att förebygga hudproblem även hos barn.

Viktigt att skydda barns hud under vinterhalvåret

Torr och känslig hud kan uppstå hela året. Om vintern är det speciellt viktigt att agera förebyggande. Ditt barn kan vara speciellt utsatt för klåda och hudirritation just under vinterhalvåret!

Ömtålig hud tål bara milda produkter. Tvålar med doft kan vara för starka för barnens hud och bidra till ökad torrhet. Överdriven skrubbning kan också skada den ömtåliga barnhuden. Se till att torka barnets ansikte och kropp efter dusch och bad, utan att gnida för hårt med handduken.

Välj en mild och näringsrik kräm

Använd en mild kräm till kroppen för att hålla huden fuktig och upprätthålla en frisk balans i hudlagren.

Torr hud behöver en mild och näringsrik hudkräm. Välj en kräm som skyddar och vårdar barnens känsliga hud.

Om huden redan är irriterad och kliar, är det extra viktigt att hålla den väl fuktad. Skydda alltid barnens hud före utomhuslek och utflykter, gärna med lite fet kräm.

HTH skin repair är en specialkräm som är utvecklad just för mycket torr och känslig hud. Den är oparfymerad och har ett högt fettinnehåll på 22 procent.

Krämen skyddar huden och kan användas av hela familjen!