Slipp torr hud i vinter

Slipp torr hud i vinter med hth hudkräm

Känns huden en storlek för liten? Detta är ett typiskt tecken på vintertorr hud. På vintern är det särskilt viktigt att ta hand om din hud! För att slippa torr hud i vinter kan det vara bra att använda en mild hudkräm som både ger skydd och näring.

På vintern känner många att huden är spänd och känsligare än under andra månader på året. Vind, kyla, omväxlande temperaturer och lägre luftfuktighet torkar ut din hud.

Eftersom torr hud förvärras av yttre faktorer, är det mycket du kan göra för att hjälpa din hud att upprätthålla sin naturliga balans. Här är bra tips som kan hjälpa huden att förbli mjuk.

Därför blir huden känslig

Torr hud uppstår när hudens skyddsbarriär saknar fettämnen. De flesta känner att huden blir torrare i perioder. Då torr hud ofta är förstadiet till känslig hy gäller det att se till att man tar hand om sin torra hy.

Känslig hud uppstår när hudens skyddsbarriär försvagas, så att huden blir extra mottaglig för något som irriterar den. Känslig hud kan förekomma under hela livet, var som helst på kroppen.

Använd milda hudvårdsprodukter

På vintern kan det vara frestande att duscha länge i varmt vatten. Detta är inte bra för vinterhuden! När du ska duscha eller bada är det viktigt att använda dokumenterat milda produkter.

Undvik parfymerad tvål och body scrub. Huden kan vara mer känslig än du tror. Och efter bad eller dusch badda huden torr istället för att skrubba den med en handduk.

Efter bad eller dusch är det dessutom särskilt viktigt att smörja in kroppen omedelbart. Använda en näringsrik kräm för att hålla kvar fukt i det översta hudlagret och skydda huden.

Vårda händerna

Lösningsmedel och rengöringsmedel kan irritera huden. Använd handskar när du hanterar dem. Undvik också antibakteriella geléer som innehåller alkohol.

Innan du går ut i kylan är det klokt att smörja händerna lite i förväg så att krämen hinner absorberas. Skydda dessutom alltid huden med halsduk, handskar och kläder när du är ute på vintern.

Tänk näring och fukt

Extra torr och känslig hud behöver en kräm som är speciellt utformad för att skydda och vårda huden. Detta gäller speciellt under perioder när huden utsätts för ytterligare påfrestningar som väder- och temperaturväxlingar. Utvalda oljor med vitamin E upprätthåller en frisk hud.

Hudkrämer som innehåller hudens egna naturliga fuktgivande ingredienser, som karbamid och mjölksyra ger en naturlig balans. Beta Glucan främjar cellförnyelsen och förbättrar hudens elasticitet. Detta gör i sin tur att hudens skyddsbarriär normaliseras och fukt i hudlagren bevaras.